Nöje

Nyttiga äppelsmulpaj med vaniljsås

Vem älskar inte äppelpaj med vaniljsås? Här har ni en nyttigare version av den klassiska smulpajen. Eftermiddagsfikat är räddat! 

Foto: Farmersgirl Kitchen/Pexels

Du hittar Ida Wargs recept nedan:

Nyttig äppelsmulpaj med vaniljsås

Nyttig äppelsmulpaj med vaniljsås

Ingredienser: (till 4 små pajer):
(fyllningen)
2 äpplen
1 tsk kanel
2,25 dl mandlar
2, 25 dl mandelmjöl
4 msk lönnsirap
4 msk kokosolja
1 tsk bakpulver

(till vaniljsåsen)
1,1 dl cashewnötter
1,1 dl växtbaserad mjölk
1 msk lönnsirap
¼ tsk vaniljpulver

Gör så här: 

Skär äpplena i små kuber och blanda med kanel, fördela dem sedan jämnt i 4 formar. Blanda resterande ingredienser för fyllningen i en skål, använd gärna händerna för att få det ordentligt blandat. Täck sedan äpplena i formarna med denna mix och kör i ugnen ca 20 min med 180 grader.

 

Under tiden gör du såsen genom att mixa cashewnötterna, växtmjölken, lönnsirapen och vaniljpulver tills det är en slät vaniljsås. Avnjut gärna när pajen är varm!

Foto: Farmersgirl Kitchen

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!