Vem älskar inte äppelpaj med vaniljsås? Här har ni en nyttigare version av den klassiska smulpajen. Eftermiddagsfikat är räddat!
Du hittar Ida Wargs recept nedan:
Vem älskar inte äppelpaj med vaniljsås? Här har ni en nyttigare version av den klassiska smulpajen. Eftermiddagsfikat är räddat!
Du hittar Ida Wargs recept nedan:
Ingredienser: (till 4 små pajer):
(fyllningen)
2 äpplen
1 tsk kanel
2,25 dl mandlar
2, 25 dl mandelmjöl
4 msk lönnsirap
4 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
(till vaniljsåsen)
1,1 dl cashewnötter
1,1 dl växtbaserad mjölk
1 msk lönnsirap
¼ tsk vaniljpulver
Gör så här:
Skär äpplena i små kuber och blanda med kanel, fördela dem sedan jämnt i 4 formar. Blanda resterande ingredienser för fyllningen i en skål, använd gärna händerna för att få det ordentligt blandat. Täck sedan äpplena i formarna med denna mix och kör i ugnen ca 20 min med 180 grader.
Under tiden gör du såsen genom att mixa cashewnötterna, växtmjölken, lönnsirapen och vaniljpulver tills det är en slät vaniljsås. Avnjut gärna när pajen är varm!
Foto: Farmersgirl Kitchen