15 somriga drinkar som passar perfekt till midsommarfirandet
Midsommar närmar sig med stormsteg, och om du vill bjuda dina nära och kära på en god cocktail innan maten så har du kommit helt rätt. Vi har samlat 15 somriga drinkrecept som garanterat gör succé.
Efter en lång och märklig vår är sommaren och snart midsommar äntligen här, och för att tjuvstarta den redan nu har vi samlat 15 somriga drinkar vi vill fira med. Och du: recepten går såklart lika bra att göra utan alkohol.
Rossini
Här kommer en solig variant på Bellini!
Ingredienser:
ca 8 jordgubbar
prosecco (eller annat mousserande)
0,5 tsk socker
citronsaft
Gör så här:
1. Ta fram två iskalla champagneglas. Lägg därefter 3 rensade och fräscha jordgubbar i varje glas.
2. Fyll på med önskad mängd socker och saft från en citron.
3. Muddla jordgubbar, citronsaft och socker till en puréliknande konsistens (man kan också använda en mixer innan man häller purén i glaset.)
4. Fyll på med prosecco eller annat bubbel. Rör om försiktigt.
5. Dela de kvarvarande jordgubbarna i skivor och dekorera glaskanten.
Fotograf: Diethood
Hugo
Ingredienser:
2-3 cl koncentrerad flädersaft (minska mängd för mindre söt drink)
15 cl prosecco (eller annat mousserande vin)
1-2 kvistar färsk mynta
1-2 tsk saft från citron eller lime
ev sodavatten
is
Gör så här:
1.Muddla myntan med citronsaften (mycket försiktigt) i ett vinglas.
2.Lägg i några isbitar
3.Fyll på med flädersaft och prosecco. Vill du så avslutar du med lite sodavatten.
4.Dekorera med en myntakvist eller en skiva citron/lime.
Fotograf: Sugar Salted
Aperol Spritz
Ingredienser:
9 cl prosecco (mousserande vin)
6 cl Aperol
3 cl sodavatten
is
Till garnering:
En apelsinklyfta eller tunna skivor av skalet (zest)
Gör så här:
1.Fyll ett glas med is, gärna ett traditionellt vinglas.
2.Häll i ditt bubbel, aperol och sodavatten. Rör om försiktigt.
3.Garnera med en apelsinskiva.
Parisian Daiquiri
Ingredienser:
3 cl Bacardi Carta Blanca eller annan ljus rom
2 cl fläderlikör
3 cl limejuice
1 cl sockerlag
Gör så här:
Skaka alla ingredienser och sila sedan upp i ett cocktailglas. Garnera med limeskiva.
Fotograf: St Germain
Klassisk Bellini
Ingredienser: (2 glas)
4 vita persikor eller 4 msk persikopuré
Prosecco (ca 30 cl)
Gör så här:
1. Skala och mosa eller mixa persikorna. Alternativt använder du kyld persikopuré.
2. Lägg i purén i glasen och fyll på med mousserande vin. Rör om, garnera med en skiva persika och njut!
Fotograf: Candace Karu
French Mojito
3 cl Bacardi Carta Blanca eller annan ljus rom
2 cl fläderlikör
6-8 myntablad
3 cl limejuice
1 cl sockerlag
3 cl sodavatten
Gör så här:
Häll i alla ingredienser i ett highballglas, rör om och fyll sedan på med krossad is. Garnera med myntakvistar.
Fotograf: St Germain
Sangria med ananas
Ingredienser: (1 kanna)
1 flaska prosecco eller cava
1 dl apelsinjuice
1,5-2 dl ananasjuice
0,25-0,5 dl citronjuice
1 apelsin
1/2 citron
ananasbitar (en knapp dl)
is
1 näve mynta
Gör så här:
1. Skiva citron och apelsin i skivor. Blanda i en karaff eller tillbringare tillsammans med bitar från ananas.2. Lägg i myntan och fyll på med prosecco och apelsin- och ananasjuice.
3. Rör om ordentligt och servera i isfyllda kalla glas.
Fotograf: Fed + Fit
Bellini med hallon
Ingredienser: (1 glas)
Färska hallon (ca 1 dl)
1,5-2 msk socker (gärna florsocker) alternativt 2 cl sockerlag
Prosecco
Gör så här:
1. Mosa eller mixa hallon och florsocker till en härlig puré. Kyl den så att den är kall när den serveras.
2. Lägg knappt 3 msk puré i ett champagneglas.
3. Fyll på med önskad mängd bubbel.
Tips: Vill man så kan man också pressa lite limejuice över hallonpurén. Smaka dig fram.
Fotograf: Cusine at Home
Cucumber margarita
Ingredienser:
Ca 10 cm gurka
4 cl tequila
Salt
2 cl Cointreau
1–2 lime, saften
Gör så här:
Riv gurkan grovt på ett rivjärn och blanda den med tequilan. Låt stå kallt ca 30 minuter. Sila av i finmaskig sil.
Förbered glasen under tiden. Fukta glasens kant med en limeklyfta. Häll upp salt på ett fat eller i en skål där glaset får plats och doppa kanten i saltet. Mät upp gurktequilan, cointreau, 3 cl lime och is i en shaker. Skaka och häll upp i glasen. Dekorera gärna med en bit hyvlad gurka.
Fotograf: Cooking with Coit
Proseccodrink med citron och hallonsorbet
Ingredienser:
hallonsorbet
citron
prosecco
Gör så här:
Skär upp tunna skivor citron och lägg i ett glas, lägg på två kulor hallonsorbet och häll prosecco över sorbeten.
Fotograf: How Sweet Eats
Limoncellodrink med hallon och mynta
Ingredienser:
prosecco
limoncello
hallon
mynta
Gör så här:
Blanda tre delar prosecco och en del limoncello i en kanna, häll upp i glas och garnera med hallon och färsk mynta efter smak.
Fotograf: The Comfort Cooking
Champagnedrink med fläderlikör
Ingredienser:
4 cl fläderlikör
6 cl champagne
6 cl mineralvatten
citron
Gör så här:
Häll upp fläderlikör i ett glas och fyll på med champagne och mineralvatten.
Garnera med citronskivor enligt smak.
Fotograf: Honestlyyum.com
Somrig rosésangria med rabarber och jordgubbar
Du behöver:
För 1,5 liter
1 apelsin
1 citron
2 limefrukter
250 g jordgubbar
1 stjälk rabarber
2 dl rabarbersaft (outspädd)
75 cl rosévin (alkoholfritt går lika bra)
5 dl kolsyrat vatten
Gör så här:
Skölj och skiva citrusfrukterna. Dela jordgubbarna till kvartar. Hyvla rabarbern med en osthyvel till långa snygga strimlor.
Lägg ner frukterna i karaffen och häll över rosé, kolsyrat vatten och rabarbersaft. Fyll upp med is om du önskar.
Recept & foto: Köket.se
Cointreau Fizz med rosenvatten och hallon
Ingredienser:
30 cl Cointreau
1 tsk rosenvatten
kolsyrat vatten
limejuice
hallon
is
blommor för garnering
Gör så här:
Fyll ett glas med is och häll i 30 ml Cointreau och en tesked rosenvatten.
Mosa hallon och häll i två teskedar av saften från bären i glaset. Fyll på med limejuice och kolsyrat vatten enligt smak. Dekorera med en vacker kvist eller blomma.
Fotograf: apairandasparediy.com
Syrlig rabarberbellini
Ingredienser, räcker till 5 drinkar
1 lime
Skal av 1 citron
4 cl rabarbersaft (per glas)
1 flaska champagne, cava eller prosecco
Gör så här:
Pressa saften ur en lime längst ner i varje glas.
Fyll på med rivet skal av citron.
Häll upp rabarbersaft fördelat i varje glas.
Häll över bubbel och dekorera med en kvist rabarber som du snittar upptill och stoppar ner i glaset.
Fotograf: Brit + co