Här bjuder vi på Cassandras bästa recept på amerikanska pannkakor och glutenfria bananpannkakor! Bananpannkakor är både enkelt och gott och smakar riktigt bra med färska bär och algavesirap.
Foto: Unsplash
Bananpannkakor
2 bananer
4 ägg
lite vaniljpulver
kokosfett
Gör så här:
Mosa eller mixa ihop bananerna med äggen.
Rör i lite vaniljpulver.
Stek pannkakorna i lite kokosfett.
Amerikanska pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Så här gör du:
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.