Påskdrinkar – 8 gula drinkar till påskfirandet
Fira påsken med härligt påskgula drinkar! Här hittar du åtta recept på drinkarna som gör högtiden extra festlig.
Varför inte fira påsken med en läskande Bellini, eller en cool Ingrid Bergman? Här hittar du åtta läckra gula drinkar som garanterat går hem på påskfesten.
Ingrid Bergman
Du behöver:
3 cl O.P. Anderson Aquavit
1 cl Xanté
1 cl absinthe
2 cl äppeljuice med fruktkött
2 cl citronjuice
1 cl sockerlag
1 äggvita
Gör så här:
Mät upp samtliga ingredienser i en shaker och skaka ordentligt med is.
Sila upp drinken i ett glas fyllt med is.
Garnera med en rostad citronskiva och njut!
Foto & recept: Nordic Spirits
Ginger Sour
French 75
Du behöver: 4 drinkar
12 cl gin
12 cl citronjuice
8 cl sockerlag
Champagne eller mousserande vin
Gör så här:
Blanda sockerlag, gin och citronjuice i en shaker med is. Skaka om och sila blandningen i glasen. Fyll upp med väl kyld champagne.
Foto: Pinch and Swirl
Harvester
Du behöver:
40 ml Koskenkorva Lemon Lime Yarrow
15 ml färsk limejuice
20 ml färsk apelsinjuice
20 ml sockerlag
4 gula körsbärstomater
salt och peppar
Sodavatten
Gör så här:
Muddla körsbärstomaterna i en shaker med vodka.
Addera de andra ingredienserna och skaka ordentligt med is. Häll upp på iskuber i en glasburk, toppa upp med sodavatten och rör om.
Garnera med basilikablad och körsbärstomater. Servera med sugrör.
Foto & recept: Nordic Spirits
Cocktail med citronkamomill
Du behöver:
4 cl gin
1,5 cl citronjuice
1 cl fläderlikör
1 tsk lemon curd
1 tsk grekisk yoghurt
1,5 cl kamomillsirap
1 äggvita
Gör så här:
Fyll shakern med isbitar och skaka!
Häll upp i ett martiniglas och garnera med en kamomillblomma.
Kamomillsirap:
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk torkad kamomill
Blanda vatten och socker i en kastrull på medelhög värme. Rör om tills sockret är upplöst.
Lägg i den torkade kamomillen och ta bort från värmen. Låt svalna och sila sedan sirapen från kamomillen.
Recept och foto: honestlyyum.com
Bellini
Du behöver:
3 cl persikopuré eller persikojuice
12 cl Prosecco
Gör så här:
Häll persikopurén i ett champagneglas.
Fyll på hälften av Proseccon.
Rör om försiktigt.
Toppa sen med resten av bubblet.
Foto & recept: acouplecooks
Champagne med lavendel
Du behöver:
Champagne eller mousserande vin
1,5 tsk lavendelsirap per glas
Gör så här:
Häll upp champagne i glasen och droppa in lavendelsirapern. Rör försiktigt om och servera med en vacker lavendelkvist.
3 dl socker
2 dl vatten
1 msk torkad lavendel
Gör så här:
Blanda vatten, socker och lavendel i en kastrull på medelhög värme. Rör om tills sockret är upplöst.
Låt svalna och sila sedan sirapen från lavendeln.
Foto & recept: annadelores.com
Limoncello Hallon Prosecco Cooler
Du behöver: 4 personer
1 flaska bubbel (750 cl)
12 cl limoncello
Färska hallon
Färsk mynta
Gör så här:
15 min innan servering – Ställ in vin/cocktailglasen i frysen eller kylen. Lägg även hallonen på en tallrik och ställ in i frysen.
Ta ut glasen och häll i 3 cl limoncello i varje glas och toppa med prosecco/Champagne.
Garnera med hallon och mynta!
Foto: Creative Culinary