Påskens godaste shot – med smak av av kaffe och fluffig kolagrädde
Skippa desserten och satsa på en härlig efterrätts-shot istället! En perfekt avrundning till en härlig påskmiddag.
Vi är många som helst avslutar en festlig middag med en stark espresso och en chokladbit. Detta recept är ett sätt att levla upp den enklare desserten med något starkare och samtidigt sött. Med en smak av kaffe och fluffig kola är det den perfekta avslutningen på vilken festlig middag som helst, spana in det enkla receptet nedan!
Uppiggande shot med smak av kaffe och fluffig kolagrädde
1. Börja med att mäta upp två centiliter Licor 43 och två centiliter kaffelikör i ett shotglas.
2.Vispa därefter kolagrädden lätt och avsluta med att toppa din shot med den fluffiga krämen. För att undvika att grädden blandar sig med drycken kan du hålla en upp och nervänd tesked vid glasets ytterkant och försiktigt hälla grädden på den.
3. Färdig att avnjuta! För extra påskstämning föreslår vi att ni serverar shoten i ett chokladägg, i en äggkartong eller i en äggkopp. Låt fantasin flöda, det viktiga är att påsken på ett eller annat sätt gör sig påmind!
Fotograf: Licor 43