Pesto pastasallad – sommarens paradrätt
Sommaren är här och vi längtar efter rätter som är lika goda till ett gott glas på kvällen som enkelt att ta med till stranden. En härligt smakrik pastasallad med pesto är ett vinnande kort, och lika enkelt som gott!
Denna pastasallad är lika fräsch som mättande och passar perfekt för varma sommardagar. Med en härlig smak från basilika faller den matiga pastan och de vita bönorna helt till sin rätt. Spana in receptet nedan!
Annons
Pesto pastasallad
Du behöver:
250 g fullkornspasta
80 g ruccola
200 g körsbärstomater
2 gurkor
3,5 dl smörbönor
2 msk rostade pinjenötter
salt och peppar
Pestodressing:
3 msk rostade pinjenötter
2 vitlöksklyftor
2 dl färsk basilika
4 msk olivolja
2 msk näringsjäst
Valfri topping:
50 g fetaost
Gör så här:
- Koka pasta enligt anvisningarna. Skölj under kallt vatten när den är klar.
- Skölj och hacka grönsakerna.
- Blanda vitlök, basilika, olivolja, näringsjäst och pinjenötter i en matberedare eller blender tills den är slät.
- Blanda resten av ingredienserna i en skål och toppa med pesto och fetaost.