Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Pimpa marängsvissen med spökmaränger i helgen

Njut av dessa små söta spökmaränger som de är eller toppa en god och maffig marängsviss med dem. Och kom ihåg, ju kortare tid i ugnen ju segare maränger. Välj med andra ord konsistens efter tycke och smak.

Ca 60 små spökmaränger:

 

6 äggvitor

4 dl strösocker

1 tsk saft från citron

Mörk choklad till ögon och mun

Extra: Pensel att måla ögon och mun med

 

Gör så här:

1. Värm upp ugnen till 125 grader.

2. Blanda samman äggvitor och lite socker i taget tills det bildats en jämn smet.

3. Droppa ner citronsaften och vispa tills blanka toppar uppstår i marängen.

4. Testa att vända bunken med maräng upp och ner för att se om den är färdig. Om den inte rör sig är den klar.

5. Spritsa ut lagom stora maränger på en bakplåtsklädd plåt.

6. Grädda varje plåt i mitten av ugnen i mellan 40 – 50 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha.

7. Låt marängerna svalna helt innan du smälter mörk choklad och målar dit ögon och skrikande mun.

Glad halloween!

Foto & recept: Cassandra Lundgren

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!