Varför slösa en hel timme på att koka fudge när du kan sno ihop en hel låda, som fullkomligt smälter i munnen – på några minuter? Ibland är faktiskt saker och ting för bra för att vara sant, och det här receptet hör definitivt dit. Smaksätt dina fudge med det du gillar eller har hemma. Dessa är fyllda med digestive och krossad polka.
Foto & recept: Cassandra Lundgren
Du behöver (till en sats):
1 burk kondenserad mjölk
400 g choklad
25 g smör
10 digestivekex
2 dl krossad polkagris
Andra förslag på fyllning: Nötter, Dumle, Twix eller annan godis. Låt fantasin flöda.
Gör såhär:
1. Ta fram en kastrull och häll ner den kondenserade mjölken.
2. Värm upp mjölken (utan att koka) och blanda ner choklad tills den smälter.
3. Ta kastrullen från plattan och låt svalna något innan du blandar ner din fyllning.
4. Ta fram en bakplåtsklädd form/bricka och häll över smeten.
5. Toppa din fudge med ytterligare lite av smaksättningen.
6. När formen svalnat – plasta in brickan och låt stå svalt (eller i kylen) minst fyra timmar. När fudgen stelnat, skär i bitar och förvara i burk.
Lycka till!