Recept: Baked Oats med äpple och blåbär
Här bjuder vi på en av höstens frukostfavoriter – Baked oats. Tänk dig en härlig kombination mellan havregrynsgröt och äppelpaj!
Basen är havregryn, mjölk, ägg och bakpulver – sen kan du variera utifrån vilka bär, frukt och kryddor du har hemma. Du hittar Anja Forsnors goda recept nedan!
Baked oats med äpple och blåbär
2-4 portioner
2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1 rivet äpple
1 dl blåbär
1 ägg
2 tsk honung
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa flingsalt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja.
2. Blanda havregryn och bakpulver och krydda med kanel, kardemumma och flingsalt.
3. Riv ett äpple och blanda ner i grynblandningen tillsammans med honung och rör om, tillsätt blåbären.
4. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen.
5. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg.
6. Servera med bär och kall mandelmjölk.
Fotograf: Anja Forsnor Metro Mode