Cheesecake i glas – Enklaste och godaste desserten
Vem älskar inte cheesecake? Vi gör! Och faktum är att det finns få saker som slår en klassisk cheesecake efter en god middag. Spana in ett lika enkelt som supergott recept nedan!
Cheesecake är en lättsmält dessert som är omtyckt av de flesta – dessutom går den att variera i oändlighet med olika smaker. Detta är en extra enkel variant att göra och består av ett lager med härligt friska rårörda blåbär i botten. Du kan självklart använda just ditt favoritbär! Spana in det härliga receptet nedan!
Cheesecake i glas
Du behöver:
200 g färskost
2 dl gräddfil
1/2 dl strösocker
1/2 lime (skal och saft)
Bärlager:
200 g rårörda valfria bär.
Färska bär till dekor.
Botten:
10 digestivekex
50 g smält smör
Gör så här:
1. Rör ihop färskost och blanda ner gräddfil, socker och rivet skal och saft från lime.
2. Smält smör och bryn det något och häll sedan över kexen som du sedan mortlar.
3. Tryck ner botten i portionsformar eller glas.
4. Bred ut ett lager rårörda bär (eller vanlig sylt) direkt på botten.
5. Häll sist över cheesecakeblandningen.
6. Låt stå i kylen tills blandningen stelnat.
Servera direkt i glaset eller ta ut din cheesecake från glaset/portionsformen när den stelnat. Glöm inte att toppa med ett par färska bär.
Fotograf: Shutterstock