Tillagning: 25 minuter Ingredienser: 4 personer
Du behöver:
4 ciabatta
2 paket Granarolo Mozzarella eller 1 paket Granarolo Mozzarella Maxi
0,5 dl Smetana
250 g mixtomater (röda, gula gröna)
0,5 dl Olivolja De Cecco Classico
1⁄2 kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
1⁄2 citron, rivet skal
8 skivor parmaskinka
20 g ruccola
Flingsalt & svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i små kvartar och lägg i en skål. Mixa olivolja, basilikablad och vitlök. Riv i citronzest och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar. Rör ner tomaterna. Mixa mozzarella och smetana slät, smaka av med salt. Dela ciabattan över mitten, ringla olivolja på insidan. Rosta i ugnen med insidan uppåt i 6–8 min tills den blir krispig på ytan.
Lägg parmaskinka på de fyra ciabattabottnarna. Klicka på rikligt med mozzarellakräm och lägg på de basilikamarinerade tomaterna. Toppa med ruccola och basilikablad, avsluta med ciabattalocket.