7 svalkande och somriga drinkar med rosévin
Rosévinet är sommarens stora favorit och passar lika bra som fördrink som till grillat. Rosé passar även utmärkt att göra vackra drinkar på, vi listar 7 supergoda recept.
Se våra sju smarriga recept på drinkar med rosévin nedan.
Rosédrink med mynta
Du behöver: ( 2 drinkar)
Färsk mynta , 5-6 blad räcker
4 dl Rosévin
1 st Lime
4 st Färska Jordgubbar
2 cl sockerlag
1 dl sodavatten
8 st Isbitar.
Gör så hör:
Mortla mynta ihop med limesaft i ett glas.
Häll i rosévin, sockerlag och skivade jordgubbar.
Fyll upp glaset med soda och tillsätt is.
Fotograf: A Couple Cooks
Pink Rose
Du behöver: ( 1 drink)
1-2 Citronskivor
1-2 Grapefruktsskivor
2 dl Rosévin
2-3 cl Gin
Sockerlag efter smak
Is
Gör så här:
Muddla citron- och grapefruktsskivorna. Fyll på med rosévin, gin och is, rör om. Fyll upp med sockerlag.
Fotograf: & Recept: roseandivyjournal.com
Rosé med hallonsorbet
Du behöver:
Hallonsorbet
Rosévin
Hallon
Gör så här:
Lägg två kulor hallonsorbet i ett vinglas. Fyll upp glaset med rosévin. Garnera med färska hallon. Servera direkt!
Fotograf: & Recept: diethood.com
Lemon Fusion
Du behöver: ( 1 drink)
1-2 Citronskivor
2 dl Rosévin
Soda
Is
Gör så här:
Häll upp isen i ett glas, fyll på med rosévinet och toppa med soda. Dekorera med citron.
Fotograf: & Recept: roseandivyjournal.com
Rosé Aperol Spritz
Du behöver:
1 skiva apelsin
3 delar rosévin
2 delar Aperol
1 del sodavatten
Gör så här:
Lägg isbitarna i ett glas, häll över rosévin och Aperol, avsluta med en skvätt sodavatten och dekorera med en apelsinskiva.
Fotograf: & Recept: costume.no
Rosésangria med jordgubbar
Du behöver:
75 cl rosévin (med eller utan alkohol)
5 dl kolsyrat vatten (eller sockerdricka för en sötare variant)
1 apelsin
1 citron
1 limefrukt
250 g jordgubbar
2 kanelstänger
0,5 kruka färsk mynta
Gör så här:
Skiva citrusfrukterna och skär jordgubbarna i kvartar. Lägg frukten i en tillbringarna tillsammans med kanelstänger och mynta. Häll över vinet och låt stå och dra en timme i kylskåp.
Häll över kolsyrat vatten eller sockerdricka innan servering.
Fotograf: craftandcocktails.co
Sommardrink med gin, rosévin och grapefrukt
Du behöver:
3 cl Sockerlag
1 Skiva citron
1 Skiva grapefrukt
3 cl Gin
Isbitar
1 dl Rosévin (beror på glasets storlek)
Gör så här:
Börja med att koka upp sockerlag. Blanda lika delar socker och vatten och värm tills sockret smält helt. Ställ kallt. Gör gärna mer sockerlag än vad som behövs till en omgång drinkar, det håller sig länge och kan stå flera veckor i kylen i en liten glasflaska. Gör du 4 drinkar behöver du koka upp minst 1 dl socker med 1 dl vatten för att det ska räcka till alla.
Skär centimetertjocka skivor av citron och grapefrukt. Skär där frukterna är lite större, så att det blir mycket smak. Lägg 1 skiva citron och en skiva grapefrukt i varje glas. Grapefruktskivan behövs oftast skäras i 4 delar för att få plats i glaset.
Häll 3 cl gin i varje glas, och 3 cl sockerlag. Muddla med en muddlare eller handtaget på en träslev så att smakerna från frukterna blandas med sockerlag och gin.
Lägg i några isbitar i varje glas och fyll upp med rosévin efter smak och tycke. I glasen på bilden är det cirka 1 dl rosévin per glas.
Fotograf: & Recept: baraenkakatill.se