Recept: Festlig glassbomb med hallon och krossad choklad
Glassbomb är en god och enkel dessert som alltid gör succé på festen. Det här receptet innehåller hallon och choklad, en läcker kombination som älskas av stora och små.
Med endast tre ingredienser svänger du lätt ihop denna smarriga glassbomb. Här nedan hittar du vårt recept på denna festliga dessert som innehåller vaniljglass, frysta hallon och krossad choklad.
Glassbomb
Du behöver: För 8–10 portioner
2 l vaniljglass
150 g mörk eller ljus choklad
2 dl frysta hallon
Topping:
Frysta hallon
25 g smält choklad
Gör så här:
Börja med att hacka chokladen. Lägg plastfolie i botten på en skål. Lägg ner en skopa glass i botten och strö över 1/3 av de söndersmulade frysta hallonen och den hackade chokladen.
Upprepa processen och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ in skålen i frysen i ca 1 h tills den är ordentligt fryst.
Ta ut glassen på ett serveringsfat och dekorera med hallon och smält choklad. Klart!
Fotograf: Gourmettraveller