Hummersoppa – här är Leif Mannerströms lyxiga recept
Hummer är nästan ett måste på nyår och Leif Mannerströms lyxiga hummersoppa är den perfekta inledningen på årets sista fest.
Stjärnkocken Leif Mannerström har själv kallat hummersoppan för “kungen av soppor” – en finare rekommendation av en nyårsrätt får man leta efter! Här nedan hittar du Mannerströms eget recept på lyxig hummersoppa.
Hummersoppa
2 kokta humrar
Soppa
1 l hummerbuljong (ej koncentrerad)
4 dl vispgrädde
1 msk smör
4 cl cognac
2 cl madeiravin
1 tsk maizenaredning (utrört med 2 tsk vatten)
salt, peppar
Garnering
4 skivor färsk tryffel, hyvlade
krasse
Gör så här:
Ta ur hummerköttet ur skalet. Rensa från magsäck och inälvor. Skär köttet i skivor och lägg åt sidan.
Koka hummerbuljongen. Reducera hummerbuljongen tills cirka 8 dl återstår.
Tillsätt grädden och låt koka ihop sakta cirka 5 minuter. Rör i smör och häll i cognac och madeira. Rör ner maizena. Smaka av med salt och peppar.
Värm hummerköttet i ugnen någon minut. Lägg i varma tallrikar.
Häll över den heta soppan samt tryffelskivorna.
Garnera med tryffel och eventuellt krasse.
Fotograf: Tomas Yeh