Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk)
Här kommer ett recept på en magiskt god pumpasoppa som verkligen har blivit en favorit här på redaktionen!
Foto: Ida Warg/Metro Mode
Ingredienser:
400 g butternut pumpa
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 tsk koksolja
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
2 tsk färsk ingefära
salt, peppar
3,5 dl kokande vatten
2,25 dl matlagningsgrädde av havre eller soja
Gör så här:
Skala och skär pumpan i små bitar. Bryn lök och vitlök i kokosolja tills den är gyllene. Lägg sedan ner pumpan och i ca 10 min med omrörning. Häll sedan på vattnet och låt puttra i ca 20 min. Lägg sedan ner allt i en mixer och mixa till en slät soppa. Lägg ner soppan i en kastrull och addera den veganska matlagningsgrädden. Färdig!
Annons