instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk)

Av: Metro Mode

Här kommer ett recept på en magiskt god pumpasoppa som verkligen har blivit en favorit här på redaktionen!

 
Foto: Ida Warg/Metro Mode

Ingredienser:

400 g butternut pumpa

2 vitlöksklyftor

2 gula lökar

2 tsk koksolja

1 tsk curry

1 tsk gurkmeja

2 tsk färsk ingefära

salt, peppar

3,5 dl kokande vatten

2,25 dl matlagningsgrädde av havre eller soja

Annons

Gör så här:

Skala och skär pumpan i små bitar. Bryn lök och vitlök i kokosolja tills den är gyllene. Lägg sedan ner pumpan och i ca 10 min med omrörning. Häll sedan på vattnet och låt puttra i ca 20 min. Lägg sedan ner allt i en mixer och mixa till en slät soppa. Lägg ner soppan i en kastrull och addera den veganska matlagningsgrädden. Färdig!

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår