Recept på julglögg: här är Leif Mannerströms goda variant
Den starkast lysande stjärnan på julhimlen är glöggen. Glögg kan göras på många olika sätt men Leif Mannerströms recept är en solklar favorit! Spana in receptet nedan!
Den kryddade och söta drycken är en storfavorit under julens alla festligheter. Stjärnkrögaren Leif Mannerströms glöggrecept innehåller de klassiska julkryddorna och smaker som gifter sig väl med julens andra godsaker.
För fler tips om hur du lagar julmat från grunden, kolla in Mannerströms julkokbok som innehåller recept på allt du behöver och lite till.
Spana in det härliga glöggreceptet här nedan!
Julglögg
Ca 1,5 liter
Ingredienser:
5 dl rödvin
2 torkade fikon
50 g färsk ingefära
10 g hela, torkade pomeransskal
5 kanelstänger
4 kryddnejlikor
10 kardemummakärnor
1 tsk strösocker
1⁄2 dl färskpressad apelsinsaft
1⁄2 dl russin
7 dl Brännvin
Specia l1⁄2 dl konjak
Till servering:
russin
skållad mandel
Gör så här:
Dag 1: Hacka fikonen. Skala och skiva ingefäran.Häll vinet i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna, förutom brännvin och konjak. Värm försiktigt under lock till ca 70°. Dra åt sidan och tillsätt brännvin och konjak. Häll upp i flaskor och låt dra i 4 dagar.
Dag 5: Sila glöggen. Servera glöggen varm.
Fotograf: Tomas Yeh