Recept: Klassisk key lime pie
Söt och syrlig, enkel att baka och populär hos stora och små – Key lime pie kan vara den perfekta desserten. Prova vårt enkla recept på denna klassiska amerikanska paj.
Key lime pie har sitt ursprung i Florida i USA, där den uppfanns i slutet av 1800-talet. Tack vare dess ljuvligt friska limesmak är den perfekt att bjuda på under varmare dagar.
Här nedan hittar du receptet på klassisk Key lime pie!
Key lime pie
Pajbotten:
200 g digestivekex
100 g brynt smör
Margarin och kokosflingor till formen
Fyllning:
4 äggulor
400 g sötad kondenserad mjölk
5 lime (skal och saft)
Gör så här
Botten:
Krossa digestivekex i en bunke och mixa sedan dem slät med stavmixer.
Smält smör och bryn det något innan du blandar ner med kexen till jämn smet.
Ta fram en form och smöra den, strö sedan kokosflingor över så det täcker fettet. Tryck sedan ut pajbotten i formen.
Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda din botten i ca 8 minuter.
Smeten:
Blanda samman kondenserad mjölk, äggulor och saft och skal från limefrukterna i en bunke.
Fyll pajen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
Servera med lättvispad grädde.
Fotograf: Unsplash