Kladdig kladdkaka med hallongrädde
Vem kan motstå en smarrig kladdkaka? Detta recept på kladdkaka med hallongrädde får det garanterat att vattnas i munnen hos både stora och små!
Den 7 november är det kladdkakans dag, men varför vänta med att bjuda på en härlig kladdkaka till kaffet? Den här kakan serveras med fördel med en klick hallongrädde som utgör det perfekta komplementet till den klassiska delikatessen.
Receptet hittar du här nedan!
Kladdig kladdkaka
Ingredienser:
200 g mörk choklad – (55%)
4 ägg
4 dl strösocker
200 g smör
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2 dl vetemjöl (gärna Saltå Kvarn)
Hallongrädde:
2 dl vispgrädde (gärna laktosfri)
1 msk florsocker
200g färska hallon
(mynta) valfritt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Finhacka chokladen.
Rör ihop ägg och socker noga, vispa dock ej pösigt – då blir kakan inte seg och kladdig.
Smält smöret tills det blir gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör tills chokladen smält.
Vispa ner chokladsmöret i äggsmeten tillsammans med saltet.
Sikta i vaniljsocker, kakao och mjöl i smeten och blanda ihop.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Grädda mitt i ugnen ca 28-30 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. (Tips – kakan är ännu godare dagen efter)
Hallongrädde:
Vispa grädden. Blanda den med florsocker och lätt mosade hallon. Spara några hallon till garnering.
Servera kakan med hallongrädden och garnera med hallon och mynta.