Krabbelurer – en uppskattad favorit på picknick och utflykt
Krabbelurer är mångas favoriter och passar utmärkt till frukost, utflykt/picknick och fikat! De är som fluffiga plättar som smakar som en blandning mellan sockerkaka och amerikanska pannkakor. Servera med hemmagjord sylt och vispad grädde!
Det bästa med krabbelurer är att de är mångsidiga och kan anpassas efter individuella preferenser. För att lägga till en extra touch kan man prova olika smaksättningar i smeten, såsom kanel, kardemumma eller apelsinskal. Detta ger en härlig twist till det traditionella receptet och ger dig möjlighet att skapa din egen personliga favoritversion av krabbelurer.
Avnjut dina krabbelurer på traditionellt vis med sylt och grädde eller doppa dem i socker, kanel- eller kardemummasocker direkt efter stekning. Njut!
Krabbelurer - en uppskattad favorit på picknick och utflykt
Du behöver:
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1,5-2 dl mjölk
- 1 nypa salt
- Smör till stekning
Gör så här:
- Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
- Tillsätt ägg och mjölk och rör till en slät smet.
- Stek krabbelurerna i ditt plättjärn eller stekpanna.
Redo att avnjutas!
Fotograf: Privat