Saftiga morots- och halloumibiffar
Dröm dig bort till medelhavet med detta recept på smakrika morots- och halloumibiffar. En gnutta chiliflakes ger dem den där extra kicken!
De här vegetariska morots- och halloumibiffarna är den perfekta middagen när du vill drömma dig bort till varmare breddgrader. Servera dessa saftiga biffar med myntatsatsiki och klyftpotatis eller bulgur. Receptet hittar du här nedan!
Morots- och halloumibiffar
Du behöver:
Halloumibiffar:
250 g morot
1 halloumiost, ca 200 g
2 ägg
0,75 dl ströbröd
1 krm chiliflakes
salt
svartpeppar, nymalen
olivolja
Myntatsatsiki
0,5 gurka
2 dl grekisk yoghurt
1-2 klyftor vitlök
0,5 dl mynta, fint strimlad
salt
svartpeppar
Till servering
klyftpotatis eller bulgur
Gör så här:
Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och halloumi grovt på rivjärn.
Blanda morots- och halloumiriv med ägg, ströbröd och chiliflakes. Smaksätt med salt och peppar.
Forma smeten till åtta biffar med lite olja på händerna, så är de lättare att forma.
Stek biffarna i olja på medelvärme i en stekpanna i ungefär 2 minuter på varje sida.
Myntatsatsiki
Riv gurka grovt och krama vätskan ur rivet.
Blanda med grekisk yoghurt, rivna vitlöksklyftor och finstrimlad mynta. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Bjud biffarna med myntatsatsiki och klyftpotatis eller bulgur.
Fotograf: chewtown.com