Recept på Bountybitar – årets smarrigaste julgodis
Känner du redan nu ett pirr i magen inför julens magiska tid? Då knäcken går varm i kastrullen och diverse julgodis står för en stor del av vårt dagsintag. Dessa Bountybitar gör du på tio minuter och kräver varken ugn eller tålamod.
I detta enkla recept gör du allt i en och samma kastrull och kan sedan njuta av godsakerna – hela vägen fram till jul!
Bountybitar
Du behöver:
50 g smör
2 dl florsocker
3 dl kokos
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
Garnering:
200 g mörk choklad
Kokos
Gör så här:
Smält smör i kastrull.
Rör ner kokosflingor, florsocker, vaniljsocker och grädde.
Låt svalna och ställ sedan “smeten” i frysen ca 30 minuter.
Rulla längder med smeten och skär sedan i portionsbitar. Ställ in dem i frysen ytterligare 30 minuter.
Smält sedan mörk choklad i vattenbad och doppa slutligen de frysta bitarna i chokladen. Strö över kokosflingor och förvara i kylen.
Fotograf: Bakeplaysmile.com