Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Recept på gubbröra – här är Leif Mannerströms goda variant

Prova Leif Mannerströms recept på klassisk gubbröra som gör sig perfekt på en bit knäckebröd, kavringtoast eller – om du är ute efter ett matigt snacks – chips.

Foto: Tomas Yeh/Pexels

Matjessillfiléer, hårdkokta ägg, capris och majonäs är tongivande i denna delikata gubbröra. Ett par matskedar crème fraîche bidrar till att göra röran extra krämig.

För fler tips om hur du lagar julmat från grunden, kolla in Mannerströms julkokbok som innehåller recept på allt du behöver och lite till.

Här nedan hittar du Mannerströms recept på gubbröra!

Leif Mannerströms Gubbröra! KÖP

Leif Mannerströms Gubbröra!

Du behöver: 

8 portioner

Ingredienser:

3 matjessillfiléer, gärna mogna och lagrade

1 rödlök

2 hårdkokta ägg

1 msk kapris

1 knippe dill

1 knippe gräslök

1 dl majonnäs

2 msk crème fraiche

salt och peppar

Till garnering: dillkvistar

Till servering:

knäckebröd

Gör så här:

Skär matjesfiléerna i tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och hacka äggen. Hacka kaprisen. Finhacka dill och gräslök.Blanda ihop alla ingredienserna till röran väl. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna på knäckebröd.

Utdrag ur Mannerströms julkokbok.

KÖP

Foto: Tomas Yeh

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!