Recept på knäck – så gör du den klassiska julfavoriten
Knäck hör julen till och är ett måste bland julgodiset. Det är enkelt att göra och går att variera i all oändlighet. Nedan hittar du ett recept på hur du gör en klassisk knäck med mandel.
Julens godaste knäck! Nedan hittar du ett klassiskt recept på vårt mest älskade julgodis – knäck.
Vill du göra knäckstrutar så visar Helena Lyth dig hur man gör nedan!
Läs även:
Det ultimata dessertbordet till advent och jul: 11 drömmiga recept.
Julgodis – här hittar du 6 supergoda recept.
Raw knäck – så gör du godaste julgodiset.
Klassisk knäck
Du behöver:
2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl skållad hackad mandel
2 msk smör
Gör så här:
Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock tills temperaturen når 124°, ca 20-30 min. Rör då och då. Rör ner smör och mandel.
Häll smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.
Fotograf: Instagram @arlamat