Revbensspjäll
Du behöver:
3 kg revbensspjäll
3 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar
2 st morötter
salt
Glaze
1 dl ketchup
1 dl chilisås
1,5 dl japansk soja
3 msk sesamolja
0.5 dl flytande honung
3 st vitlöksklyftor
1 dl rårörssocker
Gör så här:
Fyll en kastrull med vatten, salta ordentligt och lägg i den skivade löken, hackade vitlöken och skalade och skivade morötterna.
Koka revbensspjällen i vatten tillsammans med löken och morötterna tills köttet nästan faller av benen.
Det tar runt 1 h för tunna spjäll och 1,5 h för lite tjockare.
Tag upp spjällen från vattnet och låt dem torka innan du penslar på med glazen.
Glazing
Blanda alla ingredienserna och pressa i vitlöken.
Nu när revebenen torkat penslar du på första lagret med glaze. Låt dem sedan ligga och svalna i ett par timmar.
Sätt ugnen på grill och temperaturen på 250 grader.
Lägg revbenen på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Vänd dem regelbundet och pensla på med glaze vid varje vändning. När du enligt eget tycke tycker dem fått en fin yta och färg är dem klara!
Foto: Unsplash