Recept på revbensspjäll – ett måste på julbordet
Revbensspjällen är en klassiker på julbordet för många. Det är bara viktigt att se till att de inte blir torra och tråkiga. Vi delar med oss av ett riktigt gott recept som garanterar härligt goda revbensspjäll till jul!
Revbensspjäll kan komma i många skepnader, vissa bättre än andra. Men med riktigt god smaksättning och glaze så är det svårt att misslyckas. Vi delar med oss av ett recept på härligt kryddade revbensspjäll som piggar upp rejält på julbordet!
Revbensspjäll
Du behöver:
3 kg revbensspjäll
3 st vitlöksklyftor
2 st gula lökar
2 st morötter
salt
Glaze
1 dl ketchup
1 dl chilisås
1,5 dl japansk soja
3 msk sesamolja
0.5 dl flytande honung
3 st vitlöksklyftor
1 dl rårörssocker
Gör så här:
Fyll en kastrull med vatten, salta ordentligt och lägg i den skivade löken, hackade vitlöken och skalade och skivade morötterna.
Koka revbensspjällen i vatten tillsammans med löken och morötterna tills köttet nästan faller av benen.
Det tar runt 1 h för tunna spjäll och 1,5 h för lite tjockare.
Tag upp spjällen från vattnet och låt dem torka innan du penslar på med glazen.
Glazing
Blanda alla ingredienserna och pressa i vitlöken.
Nu när revebenen torkat penslar du på första lagret med glaze. Låt dem sedan ligga och svalna i ett par timmar.
Sätt ugnen på grill och temperaturen på 250 grader.
Lägg revbenen på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Vänd dem regelbundet och pensla på med glaze vid varje vändning. När du enligt eget tycke tycker dem fått en fin yta och färg är dem klara!
Fotograf: Unsplash