Recept på rödbetssallad – här är Per Morbergs goda variant
Rödbetssallad är en ofta lite bortglömd, men ack så viktig ingrediens på julbordet. Tillsammans med lite hemmagjorda köttbullar och vörtbröd får du med detta recept livets godaste kvällsmacka!
Det behöver inte vara svårt bara för att det är ljuvligt gott. Med Per Morbergs recept på rödbetssallad slänger du enkelt ihop tidernas godaste röra till julbordet. Med krispigheten från äpplet, styrkan från pepparroten och spänsten från rödbetorna blir det en symfoni i munnen. Servera den till julbordet, eller som tilltugg på julens alla festligheter. Resterna gör sig sedan perfekt på en kvällsmacka på vörtbröd!
Rödbetssallad
Ingredienser:
4 stora ättiksgurkor
1 medelstort äpple
300 g inlagda rödbetor
gräddfil 2 dl
1 msk majonnäs
2 msk finriven pepparrot
salt
0.5 knippe gräslök till garnering
Gör så här:
Tärna gurkorna, äpplet och rödbetorna.
Blanda gräddfil, majonnäs och pepparrot i en skål. Rör ner gurk-, äppel-, och rödbetstärningarna och smaka av med salt.
Garnera med gräslök.
Fotograf: Per Moberg