Enkel rostad tomatpesto-pasta med mozzarella
Är du på jakt efter ett riktigt smarrigt pastarecept till helgen? Varför inte testa en riktigt smakrik variant med rostad tomatpesto? Spana in det goda receptet nedan!
Tomat, pasta, hasselnötter, parmesan och mozzarella – kan det bli annat än gott? Nedan delar vi receptet på riktig comfort-food som passar för mysiga kvällar hemma efter en lång arbetsdag eller när regnet öser ner.
Rostad tomatpesto-pasta
Du behöver:
Valfri pasta för 2 personer
Ca 10-15 st cocktailtomater
2 st vitlöksklyftor
100g hasselnötter
100g riven parmesan
125g mozzarella
Nymalen svartpeppar
Färsk basilika
Olivolja
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på över -& undervärme, 220°.
Lägg tomaterna med kvistar, vitlök, färsk basilika och olivolja i en ugnsform. Rosta detta i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
När tomaterna är i ugnen kan du börja koka pastavattnet. Ta sedan ut tomaterna, ställ åt sidan.
Torrosta hasselnötterna lätt med en nypa salt.
Koka pasta enligt förpackning minus 2 minuter. Mixa hasselnötterna med tomater, parmesan, olivolja och nymalen svartpeppar.
Häll av pestosåsen på pastan och rör om. Toppa med mozzarella och peppar!
Servera och njut!
Fotograf: Instagram @foodgeekz.se