Skagentoast på Leif Mannerströms vis
Satsa på en klassisk toast Skagen till jul eller nyår och förgyll menyn för dina gäster. Denna otroliga rätt toppas med färskriven pepparrot som gifter sig väl med de goda smakerna från krispigt bröd, räksallad och löjrom!
Förgyll nyårsmenyn eller varför inte julens högtidsdagar med denna underbara variant på en klassisk toast skagen på Leif Mannerströms vis? Här finns den perfekta kombinationen av smakrik räkröra med färsk pepparrot, smörstekt bröd, kalixlöjrom och dill.
För fler tips om hur du lagar julmat från grunden, kolla in Mannerströms julkokbok som innehåller recept på allt du behöver och lite till.
Spana in det härliga receptet nedan.
Skagentoast
Du behöver:
1 kg färska räkor
11⁄2 dl hemlagad majonnäs
1 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1 knippe finskuren dill
1⁄2 finhackad rödlök
1 bunt finskuren gräslök
4 skivor kantskuret vitt bröd
2 msk smör till stekning
Garnering:
4 msk kalixlöjrom
några dillvippor
färskriven pepparrot
salt och peppar
Gör så här:
Skala räkorna. Blanda majonnäsen med crème fraiche, senap,
finskuren dill, rödlök och gräslök. Salta och peppra.
Stek brödet knaprigt i smöret och låt rinna
av på hushållspapper. Blanda i räkorna.
Lägg upp som på bilden med löjrom.
Strö över lite riven pepparrot samt lite rödlök och gräslök.
Här duger bara öl och brännvin.