Påsktårta med nougat och Daim
Du behöver:
Tårtbotten
3,00 Ägg
120 g Socker
1,50 msk Vatten
65 g Vetemjöl
25 g Kakaopulver
0,50 tsk Bakpulver
Creme
300 g mjukt Smör
300 g Florsocker
300 g ODENSE Nougat 250 g i bitar
75 g Hasselnötsflingor
50 g Daim
små Chokladpåskägg till dekoration
Gör så här:
Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng.
Vispa äggulorna luftiga med vattnet och tillsätt sedan resten av sockret. Vispa gulorna till ett luftigt skum.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd försiktigt ned äggulorna i vitorna, sikta i mjölblandningen och vänd samman.
smöra en springform (18 cm) grundligt och häll i degen. Baka i 175° ugn (Inte varmluft) i ca 30 minuter, eller tills tårtbotten är genombakad. Låt svalna helt innan du delar i hälften så du får 2 bottnar.
Vispa smör och florsocker med en elvisp i minst 6 minuter. Tillsätt nougat och vispa ytterligare 2 minuter. Rosta hasselnötsflagorna i en torr stekpanna. Låt svalna.
Krossa Daimen grovt. Fyll 1/3 av nougatcremen mellan de två bottnarna och strö över den krossade Daimen. Lägg samman och stryk ut resten av cremen på ovasnpå och runt tårtans sidor.
Dekorera sidorna med rostade hasselnötsflagor och toppa tårtan med små chokladägg innan servering.
Foto & recept: Odense Marcipan