Nöje

Toast skagen à la Leif Mannerström

Vem älskar inte toast skagen? Enkelt att slänga ihop och så underbart gott. Här bjuder vi på Leif Mannerströms smarriga recept.

Foto: Skärmdump YouTube/Instagram @mannerstromofficial

Inled middagen i stil med en toast skagen signerad stjärnkocken Leif Mannerström! Denna klassiska förrätt med räkor, löjrom och dill är både lyxig och lättlagad.

Toast skagen

Toast skagen

Du behöver;

1 kg färska, handskalade räkor

1½ dl majonäs (gärna hemmagjord)

1 dl gräddfil

1 tsk dijonsenap

1 knippe finskuren dill

Salt, svartpeppar och cayennepeppar,

4 skivor kantskuretbröd

Topping:

Löjrom

Dill

Salladsblad

Citron

Gör så här: 

Skala räkorna, spara den lilla delen med smöret i räkan, det är den som enligt Leif Mannerström ger Toast Skagen sin goda smak.
Blanda majonäs, gräddfil och senap med hackad dill. Lägg i räkorna.  Salta och peppra och ge röran en liten extra touch med cayennepeppar.

Stek brödet i rikligt med smör, vänd skivan ett par gånger tills den är riktigt frasig. Låt brödskivan rinna av på en bit hushållspapper.

Lägg ett par salladsblad under brödskivan och lägg sedan på skagenröran. Gör ett hål i röran som du sedan fyller med löjrom.  Garnera med några dillkvistar och en citronskiva.

Foto: Instagram @mannerstromofficial

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!