Toast skagen
Du behöver;
1 kg färska, handskalade räkor
1½ dl majonäs (gärna hemmagjord)
1 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
1 knippe finskuren dill
Salt, svartpeppar och cayennepeppar,
4 skivor kantskuretbröd
Topping:
Löjrom
Dill
Salladsblad
Citron
Gör så här:
Skala räkorna, spara den lilla delen med smöret i räkan, det är den som enligt Leif Mannerström ger Toast Skagen sin goda smak.
Blanda majonäs, gräddfil och senap med hackad dill. Lägg i räkorna. Salta och peppra och ge röran en liten extra touch med cayennepeppar.
Stek brödet i rikligt med smör, vänd skivan ett par gånger tills den är riktigt frasig. Låt brödskivan rinna av på en bit hushållspapper.
Lägg ett par salladsblad under brödskivan och lägg sedan på skagenröran. Gör ett hål i röran som du sedan fyller med löjrom. Garnera med några dillkvistar och en citronskiva.
Foto: Instagram @mannerstromofficial