instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Reseguide till charmiga Thessaloniki i norra Grekland – platserna du inte får missa!

Av: Metro Mode

Thessaloniki är inte bara Greklands näst största stad utan även en av Europas populäraste resmål. Vi tipsar om  platserna du inte får missa när du besöker norra Greklands fastland och storstaden Thessaloniki!

Foto: Instagram@_thessaloniki_

Drömmer du dig bort till storstadspuls, uteserveringar och en värmande sol? Om du är ute efter att maxa en helg och uppleva en pulserande stad, är Thessaloniki i norra Grekland ett perfekt alternativ. Och det är inte konstigt att staden blivit ett hett weekend-resmål!

I staden kryllar det av uteserveringar i form av caféer, barer och tavernor. För att inte tala om det pulserande nattlivet där du både kan utforska trendiga klubbar, rockbarer och Bouzoukia (bar/nattklubb med grekisk live-musik). I staden finns Greklands största universitet, Aristotelesuniversitetet, och de grekiska studenterna är tillsammans med utbytesstudenterna bland annat duktiga på att festa till sent på morgonen! Åker du hit för att festa får du vara beredd på att stämningen “kommer igång” senare och att klubbarna inte stänger förrän på morgonen. Spana in nummer tio nedan (“Valaoritou”) för att få reda på mer!

I jämförelse med Sverige kommer du undan billigt när det kommer till restaurangbesök och taxi. Sevärdheterna ligger hyfsat nära varandra vilket gör det till den perfekta staden att strosa runt i. Bästa tiden att åka hit är under april och maj när vårvädret slår till och när du får njuta av solens strålar utan att det blir för varmt, alternativt hösten när sensommarvärmen ännu håller i sig. Under somrarna (juli/augusti) flyr lokalborna själva storstadsvärmen och åker till fastlandets städer Halkidiki och Katerini cirka en timme bort för att svalka sig i de kristallklara haven.

Thessaloniki är en historisk och kulturell stad full av liv – här hittar du utgrävningar från romarriket mitt i staden! Varva sevärdheterna med att slappa på uteserveringar i solen (lokalborna älskar att sitta och skvallra i timmar med en frappé på bordet), äta glass eller shoppa på trendiga Tsimiski-gatan. Perfekta weekend-resan med andra ord!

Nedan hittar du platserna du absolut inte får missa för att få ut det mesta av din vistelse.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår