Roséchampagne – 6 lyxiga och vackra drinkar med smak av sommar
Lyxa till det med festliga sommardrinkar till kalaset. En bubblig, rosafärgad och svalkande drink gör festen eller altanhänget lite extra härligt. Vi tipsar om 6 drinkar som definitivt sätter lite extra guldkant.
Se våra 6 bubbliga recept nedan!
Rosa champagnedrink med hallonsorbet
Hallonsorbet
Roséchampagne
Färska hallon.
Gör så här:
Lägg en skopa hallonsorbet i valfritt champagneglas.
Fyll upp med roséchampagne och garnera med färska hallon.
Servera!
Recept & foto: thecookierookie.com
Rosa champagne med sockervadd
Du behöver:
Roséchampagne
Fläderlikör
Sockervadd, i receptet används sockervadd med jordgubbssmak.
Gör så här:
Lägg ner lite sockervadd i varje glas, addera en skvätt fläderlikör och toppa upp med champagne. Mums!
Recept & foto: www.laurenconrad.com
Rosé Spritz
Du behöver:
30 g Hallon
6 droppar Rosenvatten
1/2 tsk Citronjuice
8 cl Vodka
Is
Roséchampagne
Gör så här:
Häll ner vodka, citronsaft och rosenvatten i en shaker fylld med is. Tillsätt hallonen och rör om. Sätt på locket och skaka ordentligt, sila ner glasen! Klart!
Recept & foto: www.aberdeenskitchen.com
Love Portion
Du behöver:
1 flaska Roséchampagne
1 dl Björnbär, samt några extra för dekoration.
1 dl Socker
1 dl Vatten
4 kvistar timjan för dekoration
Gör så här:
Lägg ner björnbär, socker och vatten i en kastrull, låt koka upp och sedan sjuda i cirka 10 minuter. Ställ åt sidan och låt svalna.
Lägg ner 2 msk av sockerlagen i botten av varje glas, fyll upp med champagne och dekorera med timjankvistar och björnbär.
Recept & foto: www.jacquelynclark.com
Rosé French 75
Du behöver:
4,5 cl Rosa gin
1,5 cl Citronjuice
1,5 cl Sockerlag
10 cl Roséchampagne
Is
Gör så här:
Lägg is, gin, citronsaft och sockerlag i en shaker och skaka. Sila ner i ett glas och fyll upp med roséchampagne.
Recept & foto: www.thefeedfeed.com
Rosédrink med glittrig touch
Du behöver:
Roséchampagne
Jordgubbspuré
Ätbart glitter
Gör så här:
Blöt glasets kant med en bit papper.
Häll ut glittret på en tallrik, vänd glaset upp och ned så glittret fastnar på kanten.
Lägg en klick jordgubbspure i botten på glaset, toppa upp med champagne och dekorera med lite extra glitter på toppen!
Recept & foto: www.laurenconrad.com