Rostad och marinerad blomkål – perfekt till julbordet
Här bjuder vi på ett riktigt gott blomkålsrecept som passar perfekt till årets julbord. Detta är en smakrik och god rätt som passar oavsett om du är vegetarian eller bara vill ha fler alternativ till ett grönare julbord.
Detta ljuvliga recept på rostad och marinerad blomkål kommer utan tvekan att finnas med på julbordet i år. Blomkålen går utmärkt att äta som den är eller som tillbehör tillsammans med köttbullarna och grönkålen.
Receptet hittar du nedan!
Rostad blomkål
Du behöver:
1 blomkålshuvud
olja
salt och peppar
Skölj blomkålshuvudet. Pensla på olja och salta och peppra. Sätt in den i ugnen på 180 grader i ca 1 h så den blir mjuk. Medans den står i ugnen man förbereda den här magiska marinaden som den ska få rostas i.
Marinad:
1/2 kruka basilika
1 äggula
3 msk valfri senap
3 msk ströbröd
Mixa alla ingredienser ovan och täck sedan hela blomkålshuvudet. Sätt därefter in den i ugnen igen för att rosta till sig med alla smakerna.