Så gör du en härlig glöggsangria med årets apelsinglögg från Blossa!
Vill du piffa till årets glögg från blossa görs det enkelt genom att uppgradera drycken till en kryddig och smakrik sangria!
Olika varianter på glöggen har dykt upp de senaste åren, glubbel där glögg blandas med bubbel är ett exempel. Vill du testa på en annan härlig variant där årets glögg från blossa förvandlas till en härligt kryddig vintersangria?
Årets glögg från Blossa är inspirerad av Valencia. Det är en vit starkvinsglögg med smak av traditionella glöggkryddor, apelsinskal och apelsinblom.
Glöggsangria med apelsin
Ingredienser:
3 dl apelsinläsk
2 dl prosecco eller cava
2,5 dl Blossa 21 Valencia
(Du kan också använda vanlig vinglögg eller alkoholfri glögg.)
Garnering:
1 clementin
1 blodgrape
1 stjärnanis
1 kanelstång
Is
Så här gör du:
Häll glöggen i en stor karaff, skiva sedan stjärnanis, blodgrape och clementin och lägg i. Precis innan servering fyller du upp med lite is och häller i apelsinläsk och bubbel!