Saffransgröt – så gör du vinterns godaste frukost
Varm gröt med skummad mjölk hör vinterfrukosten till – i alla fall om vi får bestämma. Här har vi tagit den lena mannagrynsgröten ett steg längre, genom att blanda ner saffran i smeten – och baka den i ugnen. Ut kommer den godaste julgröt vi någonsin smakat!
Det här receptet måste du verkligen testa. Toppa med skummad mjölk, färska bär (tex blåbär eller björnbär) och rostade kokosflarn. Mannagrynsgröt är gott som det är, men också supersmarrigt att smaksätta. Saffransdoften fyller hemmet med en känsla av jul och smaken är försvinnande god.
Bakad saffransgröt
Du behöver (till 2 portioner):
4 dl mjölk
1/2 dl mannagryn
1 krm salt
Saffran efter smak – ca 1/2 paket
Till toppingen:
Kokosflarn
Flytande honung
Gör så här.
Koka upp mjölken i kastrull.
Blanda ner mannagryn, salt och saffran under omrörning tills gröten tjocknar (ca 5 minuter).
Häll gröten i en ugnssäker form, ringla över lite honung och strö över lite kokosflarn.
Baka i ugnen på 250 grader ca 15 minuter tills gröten fått fin yta.
Till serveringen: Värm och skumma mjölk, häll över gröten och strö över färska bär.