Genuint hantverk, riktiga råvaror och lokalt producerat. Det är hemligheten bakom Swedish Tonic som tagit cocktail-Sverige med storm.
Allt startade 2016 i ett kök med två Uppsalastudenter som ville ta fram en riktigt bra tonic. En tonic med bra råvaror utan något skräp.
– Vi kunde inte hitta någon vi gillade, så vi insåg att vi kunde göra det bättre själva. All tonic vi kunde hitta var transparant, vilket är märkligt eftersom att tonic tillverkas av kinabark och det finns ju inga transparanta träd, säger Gustaf Ytander, Vd på Swedish Tonic.
Tillsammans började de pressa, blanda, koka och fylla upp flaskor. Efter många försök och många misslyckanden fick de äntligen fram en tonic som de provade på vänner. Och det dröjde inte länge förrän beställningarna började trilla in. Två personer blev snabbt fyra och ryktet om den nya tonicen spred sig snabbt bland vänner, matfolk och bloggare.
– Vi fick 20 pallar med lådor till våra lägenheter, flaskor exploderade och 3 000 mätglas tillverkades i fel storlek. När någon säger att det inte går så blir vi bara ännu mer taggade på att lyckas.
Allt från att brygga, sila, blanda, fylla upp flaskor och försegla görs för hand. Deras bärnstensfärgade tonicsirap är gjord på riktig kinabark, färskpressad citrus, agave för rätt sötma, och enbär och kryddor för att ge sirapen mörkare smaker. Tonicsirapen ger dig samma smakmässiga bas som alkohol och går utmärkt att använda för att skapa riktiga alkoholfria cocktails.
Gå loss med tonicsirapen och prova dig fram till du hittar din favorit. Här är två favoriter från Swedish Tonic.