instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Självlysande neonstränder finns faktiskt på riktigt – hit ska du resa!

Av:

Paradisstränder med neonlysande vågor som sakta rullar in mot land i den stilla skymningen. Det både låter och ser helt overkligt ut – men faktum är att de finns på riktigt…!

Foto: Instagram/@budgettravel & @askmetravel

Källa: Wellandgood.com

Frågan om vilket instagram-filter som har använts dyker osökt upp i huvudet när vi ser bilder som de ovan. Men i det här fallet är det snarare naturens under det handlar om, ingen avancerad fotoredigering.

Självlysande, eller rättare sagt bioluminiscent, vatten skapas genom att olika organismer som lever i havet (bakterier, alger, magneter och till och med hajar) lyser upp genom en kemisk reaktion i deras kroppar eller genom att de äter andra organismer med bioluminiscenta egenskaper. Vissa använder det som ett knep för att attrahera en partner att para sig med medan det för andra kan vara ett tecken på stress, som kan orsakas av något så enkelt som en våg.

När bioluminiscens syns i stora mängder nära havsytan (och inte djupt nere i havet) så skapas det ofta av algblomning. Det är dock inte helt lätt att förutsäga när det här fenomenet kommer att uppstå, men det finns ett gäng platser runt om i världen där det är mest troligt att du kan få se det magiska ljuset. Kolla in fyra av platserna här nedanför (vi bokar flygbiljetter direkt!).

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår