Hummus- och kycklingmacka
Du behöver: 4 portioner
8 skivor Lönneberga Extrarökt Kyckling, 120 g
Hummus på svenska, gula ärtor
2 dl gula torkade ärtor
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
saft från 1⁄2 citron
3 tsk spiskummin
eventuellt lite vatten
salt
Pressgurka
1 gurka
salt
1 dl vatten
2 msk strösocker
2 msk ättika (12%)
Till servering
4 skivor av ett grövre bröd
groddar
Gör så här:
Hummus: blötlägg och koka ärtorna enligt anvisningarna på̊ paketet. Låt rinna av helt. Mixa ärtor, skalad vitlök,
olja, citron och spiskummin helt slätt. Tillsätt eventuellt lite vatten om din hummus känns för tjock. Smaka av med
salt.
Pressgurka: hyvla gurkan och lägg i en skål, strö över saltet och låt stå i 30 minuter. Lägg gärna på en tyngd som
en press över gurkan. Blanda samman alla ingredienser till en lag, rör tills sockret har lösts upp helt. Häll lagen
över gurkan. Låt gärna gurkan stå i lagen över natten om du har tid!
Servering: bred ett ordentligt lager med hummus på varje brödskiva. Vik ihop två skivor med extrarökt kyckling
och placera på hummusen. Toppa med groddar och pressgurka och servera direkt.