Glass hör sommaren till och än är säsongen långt ifrån över! Just nu fyller vi helst en skål med svalkande hemmagjord sorbet toppad med säsongens bär.
Se receptet nedan!
Glass hör sommaren till och än är säsongen långt ifrån över! Just nu fyller vi helst en skål med svalkande hemmagjord sorbet toppad med säsongens bär.
Se receptet nedan!
Du behöver:
(Ingredienser för generös mängd sorbet)
500 g hallon (eller valfria bär)
2 dl socker
2 dl vatten
2 dl gräddfil
1 citron
1 äggvita
Gör så här:
1. Vispa äggvitan till hårt skum i bunke.
2. Koka upp vatten, socker och citronsaft under några minuter.
3. Tillsätt mixade bär i sockerlagen.
4. Ta bort kastrull från platta och vänd ner äggskummet samt gräddfilen och blanda samman allt.
5. Frys din sorbet i bunke och rör om ett par gånger. Frys i minst fyra timmar.
6. Servera desserten genom att fylla en strut med bär. Skopa upp en kula sorbet på sidan och njut!
Tips: Extra festlig blir desserten om du doppar kanten av struten i jordnötssmör och strör över hackade nötter. Fungerar även fint med nutella eller smält choklad.
Foto: Esther Clark