Sommarens enklaste (och godaste) dessert stavas Cookiesburgare
En enkel och somrig dessert är söta cookiesburgare fylld med syrlig jordgubbsglass. De går lika bra att köra färdiga cookies och glass och montera desserten som att slänga ihop den hemma. Väljer du det sistnämnda så är det inte alls tidskrävande eller krångligt för den delen. Glassen på fyra ingredienser gör du på ett par minuter och serverar direkt mellan de nybakade kakorna.
Chokladcookies med nötter
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl kakao
75 g smör
2 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad
50 g vit choklad
1 näve valfria nötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Rör samman rumstempererat smör med farinsocker. Blanda ner samtliga ingredienser och knåda samman till en smidig deg.
Hacka mörk, vit choklad samt nötter (tex hasselnötter) och blanda samman i degen.
Dela degen i lagom stora cookies och grädda dem på bakplåtspapper i ca 10-12 minuter, tills de fått fin yta.
Viktigt: Låt svalna helt innan du sätter samman dem med jordgubbsglassen.
Syrlig jordgubbsglass på fryst banan
2 bananer
4-5 dl frysta jordgubbar
1 dl yoghurt
2 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Skär bananerna i små bitar och frys dem.
Mixa samman frysta bananer med frysta jordgubbar, yoghurt och vaniljpulver.
Fyll dina cookies med en sked jordgubbsglass och servera desserten som den är eller i kombination med färska bär.
Tips: Jag toppade mina cookiesburgare med en sked salt kolasås.
Recept & bild: Cassandra Lundgren