Superenkel chiapudding med chokladgranola och mangosylt
Stärkande, mättande och supergod chiapudding passar minst lika bra till frukost, mellanmål och kvällsmat framför tv:n. Sätt pricken över i:et genom att toppa chiapuddingen med krispig chokladgranola och syrlig mangosylt.
Chiapudding:
2 dl kokosgrädde
3 msk chiafrön
Gör så här:
1. Blanda samman kokosgrädde och chiafrön.
2. Häll upp i portionsglas och kyl i ca två-tre timmar tills den fått en fast konsistens.
Mangosylt:
250 g tärnad mango (färsk eller fryst)
1 msk flytande honung
Gör så här:
1. Koka upp mango i små bitar med honung tills det bildats en sylt.
Chokladgranola:
5 dl havregryn
1 dl havrekross
1 dl valnötter
2 msk kakao
1 msk rapsolja
1 msk svalt kaffe
½ dl flytande honung
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Mortla valnötterna och lägg sedan alla de torra ingredienserna i en bunke.
3. Häll ner olja och kaffe – och rör om.
4. Klä en ugnsplåt i bakplåtspapper och sprid ut blandningen innan du ringlar över honung.
5. Rosta i ugnen ca 30 minuter, tills den fått fin färg.
Tid: 25 %
Svårighet: 15 %
Pris: 25 %