instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Supergod kladdkaka

Av: Metro Mode

Här bjuder vi på receptet på Anja Forsnors smarriga kladdkaka! Den är ganska seg och kompakt, varken för fluffig eller för kladdig. Ett måste till helgfikat!

Annons

 

Kladdkaka

1 springform, 8-10 portioner

4 ägg

2 dl mandelmjöl

1 1/2 dl stevia strö eller samma mängd motsvarande sötning

1 1/2 dl kallpressad kokosolja

2 msk rå kakao, vanlig kakao funkar lika bra

50 g mörk choklad

1 tsk vaniljpulver

till formen: kokosolja, riven kokos

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen tillsammans med sötning till en luftig smet. Smält kokosoljan tillsammans med den mörka chokladen i en kastrull och vispa ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör till sist ner i smeten. Smörj en ugnssäker form med lite kokosolja och strö riven kokos (krossade nötter går lika bra) i formen så kakan lättare släpper från formen sen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter, ju kortare tid desto kladdigare kaka. Låt kakan stå en stund innan servering.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår