Visste du att svenskarna konsumerar mest ketchup i hela världen? Trots detta faktum förvarar många sin ketchup på helt fel sätt, det visar en ny undersökning. Vet du hur du ska förvara ketchupen?
Inför internationella ketchupdagen den 5:e juni har Heinz genomfört en undersökning för att se om svenskar är lika bra på att förvara sin ketchup som de är på att äta den – svenskarna är nämligen världens främsta ketchupkonsumenter!
Så förvarar du ketchup på bästa sätt
Ketchupexperterna på Heinz vill en gång för alla klargöra att ketchupen ska förvaras kallt! Men enligt undersökningen förvarar nästan en av tio sin ketchup fel. Malmös invånare är bäst på att förvara sin ketchup, följt av göteborgarna, och sist kommer stockholmarna. Men varför är det så viktigt att ketchupen förvaras kallt?
“Som oöppnad håller Heinz tomatketchup bra i skafferiet eftersom den har en naturlig syrahalt och många av ingredienserna fungerar som naturliga konserveringsmedel. Men när ketchupen har öppnats så kan smaken påverkas av hur den förvaras – att förvara ketchupen i kylen är därför det bästa sättet att behålla den goda smaken”, säger Sofie Zeffer på Heinz Nordics.
Så se till att hålla ketchupen kall – så håller den goda smaken länge!