”Aurora”
Av Anders Larsson, 50 år från Båstad, hovmästare/bartender på Restaurang Riviera
Norrland möter japan. I denna GT uppstår ljuv musik i den unika mixen av söta norrländska hjortron och syrlig yozu, sanchopeppar och körsbärsblom
Ingredienser
Schweppes Selection Mixers Tonic & Hibiscus
5 cl Roku Gin
0,5 cl Hibiscus & Sichuanpepparsockerlag
1,5 cl Hjortronsockerlag (½ av mixade hjortron ½ av hjortron & chokladmynta)
0,5 cl Citronjuice
Is
Garnering: Picklade hjortron och remsor av citronzest.
gör så här
Fyll ett förkylt glas med is. Häll sedan i gin, sockerlag på hibiscus och sichuanpeppar, hjortronsockerlag samt citronjuice. Rör varsamt. Toppa med Schweppes Selection Mixers Tonic & Hibiscus. Garnera med remsor av citronzest och picklade hjortron.
Hibiscus & Sichuanpepparsockerlag
Ingredienser
1/5 dl torkade hibiscusblommor
1 msk sichuanpeppar
5 dl vatten
5 dl socker
Koka upp vatten, socker och torkade hibiscusblommor i en kastrull tills sockret lösts upp. Addera peppar och kyl lagen. Låt stå i 8-10 timmar. Sila ur peppar och blommor innan användning.
Hjortronsockerlag
Ingredienser
5 dl hjortron
5 dl socker
5 dl vatten
6 blad chokladmynta
Gör så här
Koka upp vatten, socker och hjortron i en kastrull tills sockret lösts upp. Dela upp lagen i två behållare. I den ena delen lägger du i blad av chokladmynta och kyler sedan. Den andra delen mixar du hjortronen med en mixer. Låt båda delarna av lagen stå kylt i 8–10 timmar. Sila innan användning.
Picklade Hjortron
Ingredienser
5 dl hjortron
1 dl ättiksprit 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
Gör så här
Koka upp ättika, vatten och socker och rör så att sockret löser sig. Addera hjortron. Låt stå i minst 1 dygn.