Tacosallad med bönröra, salsa och picklad rödlök
Här kommer ett jättegott och enkelt recept från Hanna Göransson. God tacosallad med bönröra, salsa och picklad lök. Perfekt till fredagskvällen! Hanna har inte något exakt recept utan släng ihop ingredienserna till salladen lite på måfå.
Foto: Hanna Görnasson/Metro Mode
Ingredienser:
Blandsallad
Rödlök
Picklad rödlök
Körsbärstomater
Groddar
Paprika
Färsk koriander
Ingredienser salsa:
Finhackade och urkärnade tomater
Tomatpuré
Vitlök
Gul lök
Chili
Honung, alt. annan valfri flytande sötning
Örtsalt
Svartpeppar
Citronjuice
Gör så här:
Börja med att bryna lök och vitlök i lite olivolja i en kastrull. Ha sedan i övriga ingredienser och låt puttra tills salsan kokat ihop och har den smak du önskar.
Ingredienser rosa svalkande kokosmjölkssås:
Fet kokosmjölk
Vitlök
Tomatpuré
Örtsalt
Agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
Svartpeppar
Citronjuice
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till en slät kräm, låt stå en stund och smaka av.
Ingredienser bönröra
Svarta bönor
Kikärtor
Chili
Örtsalt
Gul lök
Citronjuice
Spiskummin
Honung
Svartpeppar
Gör så här:
Bryn lök, vitlök och chili i lite kokosolja i en stekpanna. Ha sedan i övriga ingredienser, låt brynas ett tag och smaka av. Ha eventuellt i lite vatten i röran för att få den saftigare. Servera sedan med salladen och såserna.
Fri från:
Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg, utan nötter.