Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Aviciis liv skildras i ny biografi av Måns Mosesson

Tim Berglings självmord var tragedin som skakade musikvärlden våren 2018. Det talangfulle musikgeniet åtnjöt en fantastisk karriär och hans bortgång väckte frågor hos många.

Foto: Bonnier/Instagram @avicii

Journalisten Måns Mosesson vill med sin bok “Tim – biografin om Avicii” nyansera den bild av artisten som blev mer eller mindre allmänt vedertagen efter tragedin: att det var pressen från hans karriär som helt låg bakom Berglings mående.

“Jag fick tidigt i processen syn på att alla som på riktigt kände Tim vet att han hade haft oro och ångest långt innan han blev Avicii. Det här var en kille med ett stort allvar i sig, som bitvis har svårt med sociala situationer, stora sammanhang och fester”, säger Mosesson till TT.

“Ville att världen skulle få veta”

Samtal och intervjuer med personen som stod stjärnan nära hjälper också till att bygga upp en bild av Berglings liv, liksom Aviciis egna anteckningar och mejl. Något klart svar om hur tragedin kunde inträffa kommer vi nog aldrig att få, men ett är säkert: psykiskt mående är något som det behöver pratas mer om.

“Det som har varit betryggande för mig var att Tim själv ville diskutera de här stora frågorna. Han var absolut en privat person, men han hade också en idealistisk sida”, säger Mosesson. “Allt som han hade lärt sig om destruktiva tankemönster och hur man bryter dem ville han att världen skulle få veta, för att vara med i hans resa.”

Läs även:

Konsert till Aviciis minne – för att uppmärksamma ungas psykiska ohälsa.

Google hedrar Avicii i samband med hans födelsedag – med en specialframtagen Doodle.

Källa: Folkbladet

Tim : Biografin om Avicii - Måns Mosesson KÖP

Tim : Biografin om Avicii - Måns Mosesson

Förboka hos Adlibris här – Pris: 229 kronor.

Förboka hos Bokus här – Pris: 229 kronor.

10 kr av varje såld bok går oavkortat till Tim Bergling Foundation, en stiftelse som jobbar för att hjälpa organisationer i sitt arbete mot bland annat psykisk ohälsa.

Förboka engelska versionen här – Pris: 181 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!