Här kommer ett av våra favoritrecept på tunna, frasiga pannkakor med kokosgrädde & hallonsylt gjord på hallon och chiafrön. Gudomligt goda och dessutom enkla att steka och vända. En riktigt bra pannkakssmet helt enkelt.
Foto: Hanna Göransson/Metro Mode
Hallonsylt
1 1/2 – 2 dl hallon, tinade
1 msk chiafrön
1 nypa vaniljpulver
Eventuellt en gnutta agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 tsk citronsaftGÖR SÅ HÄR: Blanda dom tinade hallonen tillsammans med övriga ingredienser, rör om ordentligt. Häll upp i en ren syltburk och låt stå och dra medans du gör pannkakorna. Rör gärna om någon gång under första 20 minuterna.
1 1/2 – 2 dl hallon, tinade
1 msk chiafrön
1 nypa vaniljpulver
Eventuellt en gnutta agave sirap, alt. annan valfri flytande sötning
1 tsk citronsaftGÖR SÅ HÄR: Blanda dom tinade hallonen tillsammans med övriga ingredienser, rör om ordentligt. Häll upp i en ren syltburk och låt stå och dra medans du gör pannkakorna. Rör gärna om någon gång under första 20 minuterna.
Pannkakor
Ingredienser 4-6 pannkakor
1 dl quinoamjöl eller bovetemjöl
1/2 msk fiberhusk
3/4 krm örtsalt
1/2 krm äkta vaniljpulver
2 ägg, gärna rumstempererade (dom binder bättre då)
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex havremjölk
1/2 msk fiberhusk
3/4 krm örtsalt
1/2 krm äkta vaniljpulver
2 ägg, gärna rumstempererade (dom binder bättre då)
2 1/2 dl valfri mjölk, t.ex havremjölk
Kokosolja till stekning
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa därefter ner äggen och mjölken till en jämn smet. Låt stå och dra i cirka 15 minuter.
Hetta upp en stekpanna till max och lägg i en klick kokosolja. Sänk sedan till medelvärme. Häll i smet i pannan och stek pannkakorna gyllenbruna på vardera sida.
Servera med kokosgrädde och hallonsylt.
Vispa därefter ner äggen och mjölken till en jämn smet. Låt stå och dra i cirka 15 minuter.
Hetta upp en stekpanna till max och lägg i en klick kokosolja. Sänk sedan till medelvärme. Häll i smet i pannan och stek pannkakorna gyllenbruna på vardera sida.
Servera med kokosgrädde och hallonsylt.
Kokosgrädde:
Gröp ur det översta lagret i fet kokosmjölk, ej vattnet. I vissa tetraförpackningar är det nästan bara just den feta krämiga delen, men det brukar ändå finns lite vatten i botten, det ska inte vara med. Lägg upp kokosmjölken i en skål och vispa den lite lätt med en handvisp för att göra den luftigare. Du kan eventuellt ha i lite citronsaft, äkta vaniljpulver och en gnutta agave. Jag gillar den dock när den är helt naturell. Du kan också vispa kokosmjölken med elvisp. Fler tips om hur du vispar kokosgrädde hittar du här (klick).
Gröp ur det översta lagret i fet kokosmjölk, ej vattnet. I vissa tetraförpackningar är det nästan bara just den feta krämiga delen, men det brukar ändå finns lite vatten i botten, det ska inte vara med. Lägg upp kokosmjölken i en skål och vispa den lite lätt med en handvisp för att göra den luftigare. Du kan eventuellt ha i lite citronsaft, äkta vaniljpulver och en gnutta agave. Jag gillar den dock när den är helt naturell. Du kan också vispa kokosmjölken med elvisp. Fler tips om hur du vispar kokosgrädde hittar du här (klick).
Fri från:
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter.
Glutenfri, mejerifri, raffinerat sockerfri, utan nötter.