Nöje

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Här kommer ett ljuvligt recept från Foodjunkie på ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad! 

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Gör så här:

Skala den vita sparrisen med potatisskalare, koka i saltat vatten med citron i (ca 5 minuter). De skall inte bli för mjuka! Servera sparrisen med hollandaisesås (Recept nedan)

Laxfilé – Gör en dressing på hackad färsk jalapeno och vitlök, pressad citron, flingsalt och citronpeppar och häll över laxen. Ställ in i ugnen ca 10-12 minuter på 200 grader.

Ugnsrosta potatisen hel i ugnen med olivolja och flingsalt på. (Tips! Marylin potatis från Ica som är lite sötare i smaken).

Servera med en enkel och fräsch sallad på ekologisk salladsmix och avokado och gör en dressing gjord på – lime, färsk koriander, färsk blad persilja, flytande honung, salt och peppar.

 

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Nästa bild
Hollandaisesås

Hollandaisesås

Saras bästa tips för att tillaga hollandaisesås är STAVMIXER. så himla bra.

 

Du behöver:
150 g smör
3 äggulor
2 msk vatten
3 tsk pressad citron
1 krm salt

Smält smöret.

Lägg äggulorna i en bunke, tillsätt citronen, vattnet + salt och blanda. kör igång stavmixern i äggröran och sirla långsamt i det smälta smöret (som nu inte är kokhett längre) tills såsen blir tjock. och det blir den supersnabbt och med minimal visp-ansträngning.

Foto: Sara/Metro Mode

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!