Här kommer ett ljuvligt recept från Foodjunkie på ugnsbakad lax med vit sparris och avokadosallad!
Foto: Foodjunkie/Metro Mode
Gör så här:
Skala den vita sparrisen med potatisskalare, koka i saltat vatten med citron i (ca 5 minuter). De skall inte bli för mjuka! Servera sparrisen med hollandaisesås (Recept nedan)
Laxfilé – Gör en dressing på hackad färsk jalapeno och vitlök, pressad citron, flingsalt och citronpeppar och häll över laxen. Ställ in i ugnen ca 10-12 minuter på 200 grader.
Ugnsrosta potatisen hel i ugnen med olivolja och flingsalt på. (Tips! Marylin potatis från Ica som är lite sötare i smaken).
Servera med en enkel och fräsch sallad på ekologisk salladsmix och avokado och gör en dressing gjord på – lime, färsk koriander, färsk blad persilja, flytande honung, salt och peppar.