Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Valborg i Stockholm? Här är platserna där du kan titta på en majbrasa 2019

Nu är det dags att fira in våren – valborgsmässoafton är här! Det gör vi bäst med en sprakande brasa, härligt sällskap och god mat. Vi listar ställena runt om i Stockholm där du kan titta på en brasa. 

valborg-stockholm-brasa-Foto: TT/Unsplash

På grund av stor brandrisk avråder Storstockholms brandförsvar all typ av eldning under valborgsmässoafton. Varje evenemang ansvarar för säkerheten om en brasa tänds, dock sker en del firanden utan eld i år. Besked kan komma löpande under dagen – håll dig uppdaterad på respektive kommuns hemsida.

Skansen, Sollidenscenen
På Skansen är det aktiviteter från 15.00 med sång och spex i samarbete med Stockholms Studentkårers Centralorganisation. Brasan tänds 21.00 och innan det kan du lyssna på årets vårtal som i år hålls av igen mindre än Mia Skäringer! Studenter går in gratis mot uppvisande av giltig studentlegitimation. Läs mer här.

Riddarholmen/Gamla stan, vid Evert Taubes terrass
Fackeltåg från Stortorget 20.10, sedan blir det vårtal och körsång. Brasan tänds 20.30 på Evert Taubes terass. Läs mer här.

Hjorthagens IP
Häng med på fackeltåg från kyrkan till idrottsplatsen klockan 19.45. Klockan 20.00 tänds elden.

Kyrksjön i Bromma, Snorreängen
Brasan tänds 20.00 och strax efter det sjunger Ängbykören in våren. Redan från 18.30 finns en rad aktiviteter som fiskedamm och tipspromenad. Läs mer här.

Ulriksdals slott, Solna
Brasan tänds runt 20- tiden och på plats kan du köpa kaffe, fikabröd och korv. Läs mer här om Ulriksdal och tre andra solnabrasor här.

Fagersjö, Skrattmåsvägen, Farsta
För 50:e året i rad bjuder är det dags för traditionellt valborgsfirande. Brasan tänds vid 20.00. Läs mer om alla brasor i Farsta här!

Nyckelviken, Nyckelvikens herrgård, Nacka
Klockan 20.15 sjunger kören in våren och brasan tänds nere i viken 20.30. Läs mer här.

På StockholmDirekt.se hittar du fler tips på platser där det kommer att tändas brasor den 30 april!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!