Nöje

Focaccia – så bakar du godaste brödet

Här kommer ett superbra recept på hur du gör en enkel, hemgjord version av det klassiska italienska brödet, Focaccia.

Foto: Unsplash

Med receptet nedan får du ett riktigt saftigt och luftigt bröd!

Fler recept hittar du här!

Focaccia

Focaccia

Du behöver:

1 påse torrjäst för matbröd
17 dl vetemjöl
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 liter ljummet vatten (37 grader, fingervarmt)

Förslag på smaksättning: Oliver, tomat, oregano, rödlök, fetaost mm.

Gör så här:

Blanda mjöl och torrgäst i en bunke och låt stå i några minuter. Rör ner olivolja, salt och sist vatten. Rör om med slev tills allt blandats samman.

Ta fram en djup ugnssäker form eller en plåt och ringla olivolja i hela formen. Sprid gärna ut så att det är ett tunt lager överallt. Vänd sedan ner degen i den oljiga formen och låt jäsa i 30 minuter. Nu sätter du på ugnen på 225 grader. Tryck ner det du vill ha i focaccian.

Blanda samman lite vatten och olivolja och pensla på brödet innan du sist strör över flingsalt och kör in i ugnen. Grädda i ca 25 minuter (tills brödet fått fint färg och är genomgräddat). (Testa med sticka innan du tar ut.)

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!